Ce este terapia de cuplu și de familie?

Terapia de cuplu și de familie este o formă de psihoterapie care abordează comportamentele tuturor membrilor familiei și modul în care aceste comportamente afectează nu numai membrii familiei individuale ci și relațiile dintre ei, precum și unitatea familială în ansamblu.

Ca atare, tratamentul este de obicei împărțit între timpul petrecut în terapia individuală și timpul petrecut în terapia de cuplu, terapia familială sau ambele, dacă este necesar.

Când apelăm la terapia de cuplu și de familie?

Terapia de cuplu și de familie este, în mod normal, terapie pe termen scurt, care constă dintr-o medie de 12 sesiuni centrate pe soluții. Totuși, pot fi necesare mai multe sesiuni, în funcție de natura și gravitatea problemei (problemelor). În cazul consilierii de cuplu sau de căsătorie, terapeutul va începe prin întâlnirea cu ambii parteneri și apoi va petrece ceva timp cu fiecare individ.

În terapia familială, terapeutul va începe, de asemenea, să se întâlnească cu întreaga familie și apoi, dacă este cazul, să se întâlnească separat cu membrii familiei individual. Prima sesiune este, în general, pentru culegerea de informații, astfel încât terapeutul să poată afla despre problema care i-a adus la terapie, a observa gândurile tuturor celor implicați, precum și dinamica cuplului / familiei. În timp veți identifica rolurile și comportamentele individuale ale familiei care contribuie la conflicte, provocările specifice și explorarea modalităților de rezolvare activă a problemelor.

 

 

Cum funcționează terapia de cuplu și de familie?

În timp ce terapia tradițională se concentrează mai mult asupra individului, terapia de cuplu și de familie examinează modul în care un comportament al unui individ afectează atât individul cât și relația acestuia ca parte a unui cuplu sau a unei familii. Terapeutul se poate întâlni cu fiecare persoană individual dar numai dacă acest lucru este benefic terapiei. Consilierul sau terapeutul încurajează participanții să depună toate eforturile pentru a-și reface relația cu ceilalți.

Una dintre cele mai mari provocări este ca fiecare persoană să-și schimbe propriile răspunsuri la comportamentul partenerului. Alte provocări ale procesului sunt dezvăluirea evenimentelor controversate sau rușinoase și dezvăluirea unor secrete bine păstrate. Nu toate cuplurile își pun toate cărțile pe masă de la început și atunci terapia poate dura mai mult timp.

Sue Johnson’s Hold Me Tight – ‘Love demands the reassurance of touch. Most fights are really protests over emotional disconnection. Underneath the distress, partners are desperate to know: Are you there for me?

Contactează-ne

Aceste servicii pot fi oferite individual în cadrul terapiei de grup, de cuplu sau de familie, atât personal cât și online.

Sunați la (+40) 737-530-404 pentru contact telefonic.

Descoperă echilibrul. Trăiește fericirea.

PSIHOTERAPIE ADULȚI · TERAPEUT SPECIALIZAT ADULȚI · COACHING · TRAINING/WORKSHOP · TERAPIE CUPLURI · ASERTIVITATE · CONSILIERE PSIHOLOGICĂ ADULȚI· DEZVOLTARE PERSONALĂ · TERAPIE DE GRUP · PSIHOTERAPIE INDIVIDUALĂ · CONSILIERE · ANXIETATE · OPTIMIZARE PERSONALA · DEPRESIE

TERAPIE INDIVIDUALA, TERAPIE DE GRUP, TERAPIE DE CUPLU, ATAT IN PERSOANA CAT SI ONLINE

(+40) 737-530-404

office@happylifeclinic.org

HappyLife Clinic

HappyLife Clinic offers consulting, assessment, and intervention services for individuals, groups and organizations. We promote rational thinking, equal opportunities, unconditional acceptance, racial, sexual, and non-discriminatory discrimination.

(c) 2024 HappyLife Clinic SRL

built by nhg.design

phone